NdP :: 27s. I un altre cop: on som?

Difonem el següent comunicat, tot esperant que pugui ser recollit als mitjans de comunicació, ja sigui en forma d’article, notícia, o de la manera que més convenient.
Creiem que la situació política s’ho mereix, i així ho avalen les més de 600 signants del manifest.

Si necessiteu més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

(Aquí, en pdf)


 

S’acosten unes noves eleccions, que seran cabdals per al país.
Set caps de llista. Una dona.
28 caps de llista de demarcació, 4 dones.

Més enllà de la capçalera, les quotes a les llistes electorals (60%-40% en cada tram de 5 persones), com a acció positiva, han afavorit l’increment de dones als comicis però, quantes són les veus declaradament feministes?
Malauradament, aquests propers comicis electorals ens tornen a mostrar que les feministes hem d’estar en alerta. Si semblava que amb les eleccions municipals es dibuixava un canvi de tendència, aquests comicis ens mostren el contrari.

Però no només estem en alerta perquè tornem a ser invisibles com a representants polítiques. Estem en alerta, sobretot, perquè una altra vegada, els assassinats, la precarietat, la discriminació i les injustícies que patim pel fet de ser dones tornen a no ser centrals en el debat polític.

Hem viscut un estiu esfereïdor, en el que els feminicidis ens han colpit amb força. Nou dones assassinades el 2015 als Països Catalans segons xifres oficials, 26 segons les xifres de http://feminicidio.net. 34 dones en tres mesos d’estiu a l’Estat. És una situació prou greu per a convertir-se en un punt central de les campanyes. Quines propostes de xoc s’estan proposant per a què deixem de ser assassinades per raons de gènere?

Però també, on s’està parlant de les nostres precarietats? De la càrrega de feines domèstiques i de cures de la que ens hem de responsabilitzar enmig de les retallades constants?

On s’està parlant del dret al propi cos en uns dies en què el Senat ha aprovat la reforma de la llei de l’avortament?

Sabem que aquests punts formen part d’alguns programes, faltaria més. Reivindiquem, però, que no només hi siguin, sinó que s’expressin, que formin part del debat públic de forma manifesta, durant la campanya electoral, i sempre. Les feministes estem en alerta i tornem a reivindicar que cap canvi serà possible si no trenquem amb les violències patriarcals, si no acabem amb l’explotació del nostre treball, si les veus i sabers feministes no són presents en les propostes de transformació social i política.

Per això, tornem a fer públic el manifest Alerta Feminista, firmat per més de 600 persones i per dones de tots els àmbits (activistes feministes, representants polítiques, periodistes, acadèmiques, escriptores, entre d’altres). Tornem a cridar i tornem a exigir polítiques radicals feministes.

Cap nou país serà possible sense elles.
Sense nosaltres.

 

Trobaràs el manifest Alerta Feminista a
https://alertafeminista.wordpress.com/manifest/
I les signants a:
https://alertafeminista.wordpress.com/signen/

Algunes referències a premsa:
https://alertafeminista.wordpress.com/lalerta-als-mitjans-2/

2 pensaments sobre “NdP :: 27s. I un altre cop: on som?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s